Anchetă a poliției în cazul unor animale ucise într-o pădure din județ

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Botoșani au deschis o anchetă după ce într-o pădure din apropierea satului Ionășeni, din comuna Trușești, au fost găsite spânzurate sau decapitate mai multe animale. „Polițiștii s-au deplasat în teren încă din cursul serii de miercuri, 5 mai a.c., pentru a face cercetări la fața locului și pentru a ridica mai multe probe, în vederea identificării autorilor și tragerii la răspundere penală a acestora”, a declarat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Cercetările au fost inițiate după ce pe o rețea de socializare au fost postate mai multe fotografii cu animalele moarte, decapitate sau spânzurate. Imaginile au fost făcute publice de către o femeie, care i-a anunțat mai apoi pe reprezentanții Asociației pentru Protecția Animalelor „Kola Kariola”.

 

În urma imaginilor apărute în spațiul public, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au autosesizat și au declanșat o serie de investigații. Cercetările au loc sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere a animalelor, cu intenție, fără drept.

 

 

Deja ai votat!