Femeie trimisă la pușcărie, după ce și-a ucis soțul. Daune uriașe pentru copiii orfani

O femeie din satul Poiana (Flămânzi) a fost condamnată joi, pe 6 mai a.c., la cinci ani de închisoare, după ce și-a ucis soțul. Acuzată de violență în familie sub forma omorului, Mihaela Gorghi, în vârstă de 42 de ani, a scăpat cu o pedeapsă mai blândă întrucât a recunoscut totul și a solicitat judecarea în formă simplificată. Interesant este că în cadrul procesului penal, care s-a judecat la Tribunalul Botoșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) i-a reprezentat pe cei patru copii ai familiei, rămași orfani de tată ca urmare a comiterii crimei, și a solicitat daune morale pentru aceștia. Prin urmare, magistrații au obligat-o pe femeie să plătească fiecăruia dintre copii câte 250.000 de lei, în total fiind vorba de o sumă de un milion de lei. Sentința a venit după numai două termene de judecată, însă nu este definitivă, hotărârea fiind pronunțată de Tribunalul Botoșani, care a fost instanța de fond. Prin urmare, femeia are posibilitatea să formuleze apel.

Crima a avut loc pe 4 octombrie 2020, în miezul zilei, când soții Constantin și Mihaela Gorghi se aflau la domiciliu. Pe fondul unui conflict spontan și a consumului de alcool, femeia a prins un cuțit și l-a înjunghiat în piept pe soțul său. Întins pe un pat, bărbatul nu a mai reușit să se apere, iar lama cuțitului l-a nimerit în zona inimii. Scenele violente s-au petrecut sub ochii copiilor, care au solicitat mai apoi ajutorul rudelor. În urma unui apel pe 112, bărbatul a fost dus de urgență la spital, însă a decedat ca urmare a leziunilor suferite. Reținută pentru cercetări, femeia a fost arestată preventiv, iar de atunci a rămas în spatele gratiilor, însă perioada petrecută în arest va fi scăzută din pedeapsă.

Tragedia a fost precedată de o sumedenie de conflicte care au avut loc între cei doi parteneri de viață. Sătenii au povestit că femeia a fost în dese rânduri victima unor agresiuni din partea soțului și nu o dată poliția a ajuns la casa lor. Potrivit apropiaților, femeia a mers de mai multe ori la muncă în Germania, însă relațiile dintre cei doi au continuat să fie presărate cu violențe. În urma agresiunii, cei patru copii ai familiei, cu vârste cuprinse între un an și respectiv 9 ani, au rămas fără părinți. Ei au fost duși la o rudă, după care au ajuns în custodia celor de la DGASPC.

 

Deja ai votat!