Programul Tezaur continuă și în această lună

Ministerul Finanțelor a emis începând cu 5 mai, două noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de unu și trei ani și dobânzi de 2,95% și, respectiv, 3,35%, programul continuând și în luna mai.
Titlurile de stat au valoare nominală de un leu și sunt în forma dematerializată.
Aceste titluri de stat pot fi cumpărate între 5-26 mai de la unitățile Trezoreriei Statului,
între 5-24 mai pentru mediul rural și 5-25 mai pentru mediul urban prin Compania Națională Poșta Română.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni.
„Am căutat să oferim o variantă de economisire avantajoasă pentru populație, de aceea vom menține politica dobânzilor atractive prin acordarea unei prime apropiată de nivelul maxim permis de cadrul legal, respectiv 100 de puncte de bază, concomitent cu neimpozitarea câștigurilor aferente acestor titluri de stat. Încurajez persoanele fizice care dispun de lichidități să subscrie pentru titlurile TEZAUR prin intermediul unităților Trezoreriei Statului sau ale Poștei Române”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. De asemenea, a fost eliminată plafonarea sumelor care pot fi investite de persoanele fizice în cadrul acestor emisiuni. Alternativa de economisire a Ministerului Finanțelor se bucură de un interes crescut al românilor, veniturile aferente fiind neimpozabile.
Deja ai votat!