Sute de euro falși descoperiți asupra unui adolescent

Un adolescent în vârstă de 17 ani, din municipiul Botoșani, a ajuns în atenția polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO), după ce asupra lui au fost descoperite mai multe bancnote false de 50 de euro. Cazul a ișit la iveală după ce adolescentul a mers miercuri după-amiază la o casă de schimb valutar de pe strada Primăverii, unde a încercat să schimbe o bancnotă de 50 de euro. Conform procedurilor, gestionara a verificat bancnota la lampa UV și a realizat că aceasta nu este autentică. Bancnota a fost reținută și a fost anunțat imediat Inspectoratul de Poliție Județean.

În urma verificărilor, asupra adolescentului au fost găsite încă câteva bancnote, din aceeași cupiură, care au fost ridicate pentru cercetări. Tânărul a declarat că a primit banii respectivi de la o persoană care a fost la muncă în străinătate și a revenit în țară pentru a petrece sărbătorile pascale. Cazul se află în atenția SCCO, iar cercetările continuă pentru a se stabili proveniența bancnotelor.

Cât privește bancnotele false, în fiecare an polițiștii de la SCCO confiscă sute de euro falși, descoperiți cu ocazia schimburilor valutare. Cele mai multe dintre aceste bancnote sunt aduse din străinătate de botoșănenii plecați la muncă, care le primesc la rândul lor fie ca salariu, fie drept rest la unele cumpărături, și le aduc în țară fără să aibă cunoștință că sunt falsuri.

 

Deja ai votat!