Căței salvați în urma intervenției polițiștilor de la Protecția Animalelor

Polițiștii din cadrul Biroului de Protecție a Animalelor (BPA) și-au început în forță activitatea. După numai o lună și jumătate de la preluarea prerogativelor, aceștia au reușit să salveze mai multe animale aflate în situație critică.

Săptămâna aceasta, de exemplu, pe 4 mai a.c., polițiștii din cadrul BPA au fost sesizați cu privire la faptul că în curtea unei locuințe din comuna Răchiți se afla 10 căței neîngrijiți, care par a fi abandonați de către proprietar. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au identificat în curtea gospodăriei indicate două cățelușe de talie mică, care aveau câte patru pui fiecare, cu vârsta de aproximativ două luni.

„Proprietara locuinței, o femeie de 90 de ani, nu avea posibilitatea să îngrijească animalele, motiv pentru care acestea au fost ridicate și ulterior plasate într-un centru medical veterinar, în vederea asigurării asistenței medicale, adăpostirii și eventual identificării unor posibile persoane care să-i preia spre adopție. În cauză nu au fost constatate fapte de natură penală sau contravențională, nefiind dispuse alte măsuri”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Potrivit acelorași surse, la nivelul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost înregistrate până în prezent patru dosare penale și cinci reclamații, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.000 de lei. De asemenea, au fost întocmite două ordine de plasare a unor animale într-un centru veterinar, în vederea asigurării asistenței medicale.

 

 

Deja ai votat!