Cosmin Andrei – „M-am gândit să-mi depun mandatul”

Primarul Cosmin Andrei a recunoscut astăzi că problema generată de sumele solicitate de lichidatorul Termica este mai gravă decât cea cauzată de actuala criză sanitară. Edilul s-a gândit să renunţe la funcţie, după ce a fost informat că primăria trebuie să-i plătească lichidatorului Termica 100 de milioane de lei.

În moment de cumpănă, m-am gândit, dar am şi obligaţia şi datoria să găsesc soluţii şi să repar lucrurile pe care le-a lăsat domnul Flutur şi pe care le voi mai descoperi. Există şi subiectul apartamentelor din Centrul Istoric, unde am această presiune să găsesc o soluţie, pentru că am promis oamenilor că voi reda Centrul Istoric botoşănenilor. Am promis şi alte aspecte care sunt puse astăzi sub semnul întrebării de această executare silită. Recunosc că m-am gândit (la depunerea mandatului – n.r.), dar nu am acum un răspuns. Mai degrabă caut soluţii pentru această problemă”, a spus Cosmin Andrei.

Toate proiectele municipalităţii sunt puse în pericol

Dată fiind această nouă şi neaşteptată obligaţie financiară a primăriei, se poate spune că, toate proiectele municipalităţii sunt puse în pericol. Chiar dacă primăria se află la această dată la un grad de îndatorare de 16%, pragul legal acceptat fiind 30%, contractarea unui credit pentru acoperirea sumelor necesare derulării unor proiecte este pusă sub semnul întrebării. Cu toate acestea, primarul municipiului este încrezător că municipalitatea va depăşi această situaţie de criză.

Am toată determinarea să tratez aspectele importante din viaţa publică a botoşănenilor, dar acest subiect va greva, cu siguranţă, asupra multor acţiuni pe care le-am propus şi pe care trebuie să le facem în municipiul Botoşani”, a concluzionat primarul.

Deja ai votat!