Oraş sufocat de maşini în vinerea verde (video)

Principalele străzi din Botoşani au fost, aproape pe tot parcursul zilei de vineri, sufocate de maşini. Încă de dimineaţă, străzi precum Marchian, Bulevardul Eminescu, George Enescu, Cuza Vodă, sau Calea Naţională au fost aproape blocate de maşini.

Fără vreo explicaţie logică, mai ales că Paştele a trecut şi se presupune că vineri era totuşi o zi normală de muncă, cu atât mai mult cu cât este o zi de vineri, când autorităţile sprijină mai mult mersul pe jos. Faptul că vineri creştinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii ar putea fi singura explicaţie, însă, traficul a fost mai aglomerat chiar şi decât înaintea Paştelui, când se ştie că toată lumea este prinsă de febra cumpărăturilor.

Una din explicaţiile găsite de unii şoferi a fost şi faptul că niciun echipaj de la Poliţia Rutieră sau Poliţia Locală nu a ieşit pe străzi pentru a dirija circulaţia, care s-a desfăşurat bară la bară ore în şir, dar şi prezenţa a foarte multe maşini şcoală la ore de vârf şi pe cele mai importante străzi din oraş.

„Vinerea Verde” îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Deja ai votat!