Preot Partenie Apostoaie – „Doar prin Maica Domnului câștigăm mântuirea”

Mii de botoşăneni au participat astăzi la slujbele oficiate în biserici, cu prilejul marii sărbători Izvorul Tămăduirii. În finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba de sfinţire a apei.

Astăzi, zeci de credincioşi au participat la slujba oficiată la Biserica „Vovidenia”. În finalul slujbei, preotul paroh Partenie Apostoaie a arătat că nu există creştin adevărat „decât creștinul care, pe lângă Domnul Iisus Hristos care a pătimit și a murit pentru noi, o cheamă în ajutor pe Maica Domnului”.

„Aceasta este distincția între noi, creștinii ortodocși și celelalte confesiuni: credem în  Maica Domnului. Maica Domnului sintetizează întreaga existență dumnezeiască și pământească, în Maica Domnului se întâlnește și cerul și pământul, veșnicia cu vremelnicia, în Maica Domnului ne întâlnim noi, toți oamenii, cu Dumnezeu. Maica Domnului este singura capabilă să unească dumnezeirea cu lumea, Creatorul cu creația, veșnicia cu timpul. Maica Domnului rămâne pentru noi cea mai puternică și fierbinte rugătoare și nădejdea ultimă a existenței noastre.

Dacă ne-ar judeca Dumnezeu după faptele noastre, după slaba noastră credință,  Raiul ar fi gol. Dar Maica Domnului este cea care pururea mijlocește și nu-l lasă pe creștin nici în lumea de aici, nici în lumea de dincolo. Doar prin Maica Domnului câștigăm mântuirea.

Izvorul Tămăduirii care este Maica Domnului, să vină în viața noastră și să ne tămăduiască, să alunge de la noi toată boala, neputința, durerea, răutatea, atât din suflet cât și din trup”, a mai transmis preotul paroh Partenie Apostoaie.

Deja ai votat!