Percheziții în județ la persoane bănuite de contrabandă cu țigări

FOTO ARHIVĂ

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, ieri, 7 mai, 15 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de contrabandă. Acţiunile au avut loc atât pe raza judeţului Botoşani, cât şi în Suceava. Acestea au fost organizate în cadrul unui dosar privind infracțiunea de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau destinate săvârșirii acesteia.

În urma activităților desfășurate #la locațiile vizate a fost identificată și ridicată în vederea confiscării, cantitatea de peste 3.500 de pachete de țigarete de diferite tipuri, de proveniență extracomunitară, pentru care persoanele percheziționate nu dețineau documente legale de proveniență și despre care cunoșteau că provin din activități de contrabandă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 45.000 de lei.

În cadrul acţiunilor Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni speciale, a celor din cadrul Directiei de Operațiuni Speciale dar și a jandarmilor.

Deja ai votat!