Prefectul Dan Nechifor îi premiază pe elevii care au marcat Ziua Europei

Prefectul Dan Nechifor se pregătește să recompenseze elevii și cadrele didactice care nu au lăsat să treacă neobservată Ziua Europei. Cei implicați în acest gen de acțiuni vor fi premiați cu diplome, materiale informative, dar și cu oferirea unui spațiu expozițional pentru expunerea lucrărilor.

O întreagă serie de evenimente au avut loc în aceste zile în instituțiile de învățământ, calendarul acestora și rezultatele activităților fiind centralizate cu ajutorul inspectorilor școlari Irina Telișcă și Rodica Mighiu. Unitățile școlare cele mai pro-europene au fost cele din municipiul Botoșani, printre care Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială Nr. 10, Școala Gimnazială Nr. 13, în timp ce din Românești s-a remarcat Școala Gimnazială Nr. 1, din Trușești – Liceul “Demostene Botez”, iar din Dorohoi – Colegiul Naţional “Grigore Ghica”.

Dascălii coordonatori ai evenimentelor au fost Carmen Ciobanu, Elena Condurache, Cristina Nechifor, Irina Constantinescu, Anișoara Radu, Carmen Apope, Ada-Irina Archip, Gina-Florentina Zală , Irina Creţu, Mihaela Filip, Mihaela Ţicalo și Garofiţa Zaharia, câteva dintre titlurile proiectelor fiind „IngenEUs: jocul invenţiilor din UE”, „A taste of Europe”, „Europa văzută cu ochi de adolescent”, „La mulţi ani, Europa!”, „Obiective turistice în Europa”, „Les langues en Europe”, „Europa, îmi ești dragă!”, „Ziua Europei si Ziua e-twinning 2021”, „Statele membre ale UE”.

Cele mai multe dintre activități s-au desfășurat on-line în această perioadă, dar profesorii au încercat și activitățile în aer liber. Desenele pe asfalt, modelajul, concursurile de fotografie, realizarea unor filmulețe despre Europa și despre ce înseamnă să rămâi un european activ chiar și în pandemie sunt câteva dintre acestea. Pentru toți cei implicați în sărbătoarea europeană prefectul va trimite diplome și materiale promoționale despre UE, puse la dispoziție prin bunăvoința lui Radu Căjvăneanu și Asociației Europe – Direct, iar elevii participanți la concursul de fotografie „Hoinari prin Europa”, organizat de Liceul cu Program Sportiv vor avea și spațiu expozițional în Palatul Administrativ. (https://www.facebook.com/lpsbt.epas/posts/508829533479901)

„M-am bucurat să aud că Ziua Europei poate fi și chiar este sărbătorită în condiții de pandemie și de școală on-line. Iată că acum se deschid școlile și fizic și sperăm ca elevii noștri să poată învăța astfel până la sfârșitul anului școlar. Îi felicit pe toți cei care au ținut să facă educație cât mai eficient posibil în această perioadă. Și nu le-a fost ușor, din păcate”, este declarația prefectului Dan Nechifor.

 

 

Deja ai votat!