Record de vaccinare la maratonul de la Cornişa (video)

Palmă dată platformei de vaccinare. Peste 800 de botoşăneni s-au vaccinat la Cornişa, în cele trei zile de maraton de vaccinare, demonstrând că, fără programare în platforma greoaie, oamenii încă ar mai vrea să se vaccineze.

Problemele apărute în ultima perioadă la platforma de vaccinare online şi programarea greoaie în sistemul electronic au făcut ca foarte mulţi botoşăneni să amâne vaccinarea împotriva Covid. Decizia autorităţilor de a face un maraton de vaccinare în acest weekend, unde botoşănenii au putut să meargă fără a se programa, doar pe baza buletinului, a fost o alegere inspirată.

Nu mai puţin de 832 de botoşăneni au ales să se vaccineze împotriva Covid19 cu vaccinul Pfizer în decursul a trei zile, stabilind un nou record de vaccinare. Asta după ce duminică, ultima zi din maratonul de vaccinare de la Cornişa, a adus 330 de persoane la vaccinare. Nu mai puţin de 23 de persoane pe oră a fost media de vaccinare în centrul de la Cornişa, faţă de 8 pe oră, cât e media atunci când vaccinarea se face prin programare pe platformă. „Ne bucurăm că atât de mulţi botoşăneni au ales să se vaccineze în acest mod. Putem spune că acţiunea din acest weekend a fost un succes şi le mulţumim reprezentanţilor Primăriei, Prefecturii şi cadrelor prezente pentru sprijinul acordat. În weekendul următor vom avea o acţiune de tip Drive Thru la Cornişa, tot fără programare”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.

Potrivit autorităţilor sanitare, cifrele ar fi fost chiar şi mai mari. În unele momente, aglomeraţia din anumite intervale de timp a făcut ca alţi 66 de botoşăneni veniţi la Cornişa să fie direcţionaţi la centrul de vaccinare de la Gheorghe Asachi pe liste suplimentare.

Deja ai votat!