Poşta cumpără spray-uri lacriomogene pentru angajaţi

Poșta Română vrea să-şi doteze unele categorii de salariaţi cu spray-uri iritant lacrimogene (SIL). Astfel, compania a organizat o licitaţie prin care vrea să achiziţioneze  17.500 de spray-uri lacrimogene, pentru folosirea ca mijloc de apărare individuală de către unele categorii de salariați poștali. Potrivit Profit.ro, contractul este estimat la 245.000 lei, fără TVA.

Având în vedere că Poşta Română are peste 24.000 de salariaţi şi o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități, însemnâ că aproape toţi poştaşii vor primi câte un astfel de spray lacrimogen.

Cu o capacitate de 50 mililitri, spray-urile vor conține, printre altele, extract de ardei iute și acid citric. Lungimea minimă a jetului va fi de 3 metri. Ofertele vor fi deschise la finele acestei luni.

Cu afaceri de peste 1 miliard de lei în 2020, Poșta Română are peste 24.500 salariați și o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități.

Decizia de a se orgnaiza o licitaţie pentru astfel de dotări a fost luată în urma sesizărilor potrivit cărora unii poştaşi sunt atacaţi în prima parte a lunii când duc la domiciliile cetăţenilor pensiile şi alocaţiile pentru copii. Un astfel de caz a avut loc chiar anul trecut, în judeţul Prahova, când un poştaş s-a adresat poliţiei, spunând că a fost tâlhărit, furându-i-se geanta în care avea documente şi 40.000 de lei.

Deja ai votat!