Râul Prut golit de pește de braconieri. Setcă descoperită de polițiștii de frontieră

În ciuda instituirii prohibiției la pescuit în apele curgătoare, localnicii din satele aflate în apropierea râului Prut încearcă în continuare să prindă pește și recurg la tot felul de metode. Duminică, pe 9 mai a.c., poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat, pe suprafaţa râului Prut, o plasă monofilament de aproximativ 55 metri lungime.

Setca a fost găsită de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca, ieșiți să patruleze cu o ambarcațiune pe râul Prut. Undeva în dreptul localităţii Ripiceni, ei au observat plasa lansată în apă. Peştii prinşi în setcă au fost eliberați, iar plasa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră spun că plasa avea ochiul sub dimensiunile legal admise, iar utilizarea ei este interzisă prin lege. Din acest motiv, ei au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament, cercetările derulându-se „in rem”, în vederea identificării braconierilor.

 

 

Deja ai votat!