Țigări de contrabandă confiscate de jandarmi

Două societăți comerciale din comuna Ungureni au fost verificate sâmbătă seară, pe 8 mai a.c., de jandarmii botoșăneni. În urma constatărilor, jandarmii au întocmit două dosare penale pentru fapte asimilate infracțiunii de contrabandă cu țigări.

„Jandarmii aflați în executarea unei misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice în localitate au constatat că în incinta celor două societăți se comercializează țigări de proveniență extracomunitară, fiind ridicate în vederea confiscării 199 de pachete de diferite sortimente”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani.

Actele procedurale întocmite de jandarmi vor fi înaintate către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu țigările ridicate în vederea confiscării.

Cele două societăți comerciale nu au fost singurele controlate de jandarmi, alte opt societăți din localitățile Vorniceni, Dângeni, Știubieni și Ungureni fiind verificate atât din punct de vedere al comerțului cu produse accizabile, cât și în ceea ce privește respectarea normelor legale privind ordinea publică, măsurile de protecție sanitară sau fumatul în spațiile publice închise, fiind aplicate și nouă sancțiuni contravenționale, din care trei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

 

Deja ai votat!