A furat un cal din curtea unui octogenar, dar a fost prins de polițiștii de frontieră

A furat un cal de la un bătrân, dar a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce ducea animalul de căpăstru. Este isprava unui tânăr de 26 de ani, care în noaptea de luni spre marți (n.r. 10 spre 11 mai a.c.), a ignorat toate restricțiile de circulație din starea de alertă, și a mers la furat prin satul Sinăuți, din comuna Mihaileni. A intrat în curtea unui octogenar și i-a furat calul din bătătură. Ca să-l poată duce, el a improvizat un căpăstru dintr-o curea și a plecat la drum cu animalul.

Ghinionul hoțului a fost că pe traseu, între Sinăuți și Mihăileni, i-a ieșit în cale un echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, aflat în misiune de patrulare. Luat la întrebări, tânărul, cu un tupeu incredibil, a susținut că a găsit calul pe un câmp din apropiere și, cunoscând al cui este, urma să îl restituie proprietarului a doua zi.

„Echipajul poliţiei de frontieră, împreună cu tânărul, s-a deplasat la adresa indicată de acesta şi a restituit calul proprietarului, un bătrân în vârstă de 84 de ani din localitatea Sinăuţi, care a declarat că animalul i-ar fi fost furat din curte”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Polițiștii de frontieră au deschis un dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Deja ai votat!