Donaţie de suflet pentru vieţi de copii

Lecţie de omenie dată de o botoşăneancă tuturor afaceriştilor, politicienilor şi milionarilor de carton din judeţ.

În vârstă de peste 60 de ani, femeia a obţinut o sumă consistentă de bani de pe urma unei afaceri imobiliare. Nu s-a gândit, însă, nici un moment că ar putea să îşi ofere o vacanţă de lux sau alte plăceri la care mulţi visează, mai ales când ating vârsta pensionării. Femeia a dorit să doneze un aparat vital pentru salvarea bebeluşilor, către Maternitatea Botoşani. Pentru a putea cumpăra un aparat cât mai performant şi la un preţ mai bun, femeia a donat banii către organizaţia Salvaţi Copiii, cunoscută pentru donaţiile substanţiale făcute către Maternitatea din Botoşani. Astfel, reprezentanţii organizaţiei au putut achiziţiona, cu suma de 10.000 de euro, unul dintre cele mai performante incubatoare pentru bebeluşi, care se află pe piaţă.

„Nimic fără Dumnezeu”

Femeia le-a spus cadrelor medicale că a fost mişcată de dedicarea medicilor neonatologi botoşăneni şi de articolele apărute despre o serie de cazuri în care bebeluşi de greutatea unei sticle cu apă au fost ajutaţi luni de zile să lupte pentru viaţă şi a decis ca banii pe care i-a obţinut să meargă direct către un incubator.

„Donatorul este o persoană din Botoşani, care, urmare a mediatizării unor cazuri speciale din Maternitate, în ziarul Monitorul, a dorit să doteze secţia de Neonatologie cu un incubator performant. Persoana respectivă a contactat personal spitalul şi a insistat cu donaţia. Condiția a fost să fie neapărat un incubator care să salveze generaţii de nou-născuţi. A dorit să rămână anonimă, dar a insistat ca pe incubator să scrie NIHIL SINE DEO (N.R. – Nimic fără Dumnezeu). O secție de Terapie Intensivă Neonatală începe cu un incubator, primul pas al reanimării neonatale spune că vom plasa copilul sub o sursă de căldură. Cuvinetele nu pot descrie mulţumirea pe care i-o aducem şi recunoştinţa faţă de un astfel de gest. Iar bebeluşii vor avea o şansă în plus la viaţă datorită acestui aparat”, a precizat medicul primar în neonatologie Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei de neonatologie al Maternităţii Botoşani.

Numai în anul 2020, aici au venit pe lume 2.480 de copii, dintre care 290 au avut nevoie de tratament și îngrijiri în secția de terapie intensivă neonatală, unde medicii au avut în față o decizie grea: alocarea incubatoarelor pentru cele mai grave cazuri.

Deja ai votat!