Maratonul de vaccinare s-a dovedit a fi un succes

Maratonul de vaccinare fără programare, desfăşurat în weekend-ul care tocmai s-a încheiat, s-a dovedit a fi o palmă dată modului în care autorităţile au gestionat până acum imunizarea împotriva Covid.

Astfel, dacă până acum, la nivelul întregului judeţ se vaccinau cu programare în platformă  300-400 de botoşăneni, în medie, zilnic, în decursul celor trei zile de la finele săptămânii au fost vaccinate nu mai puţin de 1.729 de persoane, doar cu buletinul, fără programare. Pe lângă cei 832 de botoşăneni vaccinaţi în cadrul maratonului de vaccinare de la Cornişa încă aproape pe atâţia s-au vaccinat pe liste suplimentare, fără programare, la Colegiul „Gheorghe Asachi”. Alţi 130 de botoşăneni s-au vaccinat în centrele de vaccinare care au utilizat Moderna, în Bucecea, Flămânzi şi Vorona, iar 14 s-au vaccinat cu Astra Zeneca.

„În total, până în prezent, am avut peste 40.000 de persoane vaccinate cu prima doză, iar alte aproape 30.000 au primit şi rapelul. Cifrele ne dau speranţă că şi la campania de vaccinare Drive-Thru, din următorul weekend, de la Cornişa, vom avea o prezenţă mare de oameni”, a precizat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Cifrele nu fac decât să confirme problemele cu care se confruntă platforma de programări online, dificultăţile pe care le întâmpină cei care vor să se vaccineze descurajându-i pe mulţi să o mai facă.

Deja ai votat!