Schimbări în educaţia botoşăneană

dav

În ultimele zile, au intervenit modificări la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi conducerilor unor unităţi de învăţământ. Daniel Botezatu, inspector şcolar general, a anunţat astăzi că profesorul Ionuţ Anisie, inspector şcolar pentru management instituţional, a renunţat la funcţie. „Domnul Anisie nu menționează în demisie motivul. Am avut o discuție particulară, mai ales că dumnealui mi-a fost elev, mi-a spus că, cu mine ar putea lucra, dar că există persoane în actuala structură a inspectoratului cu care nu ar mai putea continua colaborarea”, a explicat Daniel Botezatu. Astăzi, 11 mai, Consiliul de Administraţie al IŞJ va lua act de această demisie. În locul lui Ionuţ Anisie va fi numită Teodora Ursulică, profesor de geografie la Colegiul Naţional „A.T. Laurian”.

Au fost înlocuiţi şi trei directori de şcoli

Alte schimbări au fost decise la nivelul conducerilor unor unităţi de învăţământ din judeţ. „La Școala Călărași a încetat delegarea a doamnei Carmen Voiniciuc. A fost numit cu delegație domnul  profesor Romică Daneș. La Școala <Sfântul Apostul Andrei> Smârdan a încetat contractul de management ca director al domnului profesor Gheorghe Andronic şi am numit cu delegare pe doamna profesoară Alina Grigore. La Liceul Ștefănești încetează contractul de management al doamnei profesor Elena Marineac, este numită cu delegație în locul domniei sale doamna profesor Veronica Chiaburu”, a mai spus Daniel Botezatu.

Oficialul a adăugat că aceste schimbări erau necesare dat fiind faptul că existau unele probleme la cele trei unităţi.

Au fost nişte probleme la Călăraşi, au fost nişte probleme la Ştefăneşti şi considerăm că noii directori vor reuși să fie și pe placul autorităților locale de acolo și să rezolve situațiile conflictuale. Practic, vrem să stingem focarele de conflict existente acolo. La Şcoala Smârdan au fost inspectorii în inspecţii şi au constatat că şcoala părea destul de neîngrijită, aspecte care ne-au dus la concluzia că este necesar să înlocuim acel director”, a concluzionat Daniel Botezatu.

Potrivit inspectorului şcolar general, în următoarea perioadă vor fi înlocuiţi şi alţi directori de şcoli.

 

Deja ai votat!