Cămin de bătrâni transformat în centru pentru persoane cu handicap

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) face demersuri pentru transformarea căminului de bătrâni de la Truşeşti în centru pentru persoane cu handicap. Doina Nacu, directorul DGASPC, a declarat că această decizie a fost luată după ce instituţia a primit cereri de la persoane vârstnice încadrate în grad de handicap, dar şi de la primării care au în raza lor administrativă persoane care nu se mai pot îngriji singure din cauza problemelor de sănătate. Până la această dată au fost primite 15 astfel de cereri.

Am făcut o reevaluare a stării de sănătate a celor 25 de vârstnici din cămin. Am vrut să vedem dacă pot rămâne acolo, deoarece nu vrem să-i trimitem acasă. Toţi au probleme de sănătate, astfel că rămân la Truşeşti”, a explicat oficialul.

Aviz aşteptat de la Ministerul Muncii 

Notele de fundamentare vor fi trimise la Ministerul Muncii şi, după primirea avizului de partea ministerului, căminul de bătrâni se va transforma în centru pentru persoanele încadrate în grad de handicap.

Căminul de la Truşeşti are 60 de locuri, însă, după transformare numărul acestora se va reduce Astfel, se estimează că aici vor putea fi cazate aproximativ 45 de persoane. „Prin transformarea căminului de la Truşeşti răspundem solicitărilor cetăţenilor şi conducerilor primăriilor din judeţ. De anul trecut am luat în calcul transformarea acestui cămin, însă demersurile au fost îngreunate de pandemie”, a concluzionat Doina Nacu.

Deja ai votat!