Doar şapte cazuri de Covid descoperite în judeţ

Numărul de noi cazuri de Covid19 descoperite la nivelul judeţului este în continuă scădere. Astfel, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, doar 7 persoane au fost diagnosticate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2. Trei dintre acestea sunt din municipiul Botoşani, două din Dorohoi şi câte una din Corlăteni şi Dângeni.

De la debutul pandemiei şi până în prezent 13.892 de persoane s-au îmbolnăvit de Covid19. Dintre acestea 13.046 s-au vindecat, iar 670 de persoane şi-au pierdut până în prezent viaţa din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. În momentul de faţă, la nivelul judeţului sunt 176 de cazuri active de Covid19.

Astăzi, la nivelul judeţului o singură localitate are o rată de infectare ce depăşeşte 2 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre Roma cu 2,03. De asemenea trei localităţi au un indice de infectare de peste un caz la mia de locuitori. Este vorba despre Brăeşti cu 1,91, Mitoc cu 1,70 şi Corlăteni cu 1,53.

La nivelul municipiului Botoşani rata de infectare cu SARS-CoV-2 este de 0,70 de cazuri la mia de locuitori, în timp ce la nivel judeţean aceasta este de 0,46.

Deja ai votat!