Începe concursul pentru acordarea gradaţiei de merit

Cadrele didactice din judeţ se pregătesc pentru concursul vizând acordarea gradaţiei de merit. Ieri, 11 mai, pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean a fost afişată lista cu gradaţiile care se acordă în acest an. Tot ieri s-au stabilit şi ponderea acestora pe discipline de învăţământ şi grilele de evaluare.

În total, în acest an se acordă 140 de gradaţii, cele mai multe fiind pentru învăţători – 23, educatoare – 19, profesori de limbi moderne – 12, personal de conducere – 12, profesori de limba şi literatura română – 9 şi profesori de matematică – 9.

În 2020 s-au dat 190 de gradaţii de merit.  „Sunt mai puține decât anul trecut. Vreau să spun colegilor din teritoriu că nu este vina mea. S-au dat cu larghețe în anii anteriori. Încercăm să dăm și la personalul didactic și la didactic auxiliar un număr de gradații pentru că e o recompensă practic pentru munca lor de cinci ani”, a declarat Daniel Botezatu, inspector şcolar general.

Calendarul concursului

13 – 21 mai: depunerea dosarelor

31 mai – 15 iunie: evaluarea dosarelor şi aprobarea listei cu punctajele acordate

16 – 18 iunie: depunerea contestaţiilor

Contestaţiile vor fi soluţionate până pe 23 iunie, la aceeaşi dată urmând a fi validate rezultatele finale. Până pe 2 iulie, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean trebuie să trimită la Ministerului Educaţiei lista cu personalul validat, în vederea acordării gradaţiei de merit. 9 august este data limită până la care va fi emis ordinul ministrului Educaţiei pentru aprobarea listelor cu personalul care va beneficia de gradaţii, începând cu 1 septembrie 2021.

Gradaţia de merit este râvnită de multe cadre didactice

În fiecare an, la acest concurs participă multe cadre didactice, dat fiind faptul că gradaţia de merit reprezintă un spor la salariul lunar de 25% şi se acordă pentru o perioadă de cinci ani. Pentru a-şi demonstra activitatea, multe cadre depun dosare cu sute de pagini. În urmă cu câţiva ani, existau discuţii vizând limitarea la 200 a numărului de hârtii puse la dosar, însă acestea au rămas la acel stadiu, iar goana după adeverinţe care să aducă un plus la punctaj a continuat an de an.

Deja ai votat!