Liceul Săveni, partener într-un proiect de colaborare internaţională

Pandemia de coronavirus a adus foarte multe provocări elevilor şi cadrelor didactice, mai ales prin mutarea activităţii în mediul online. Cu toate acestea, proiectele de colaborare internaţională au continuat să se desfășoare și să aducă în atenție subiecte diverse.

La Săveni, şapte elevi ai Liceului Teoretic „Dr. Mihai Ciucă”, coordonați de profesorul Carmen Romaniuc, au lucrat timp de două luni la proiectul eTwinning intitulat „Does Social Media Really Make Us Social?”, alături de elevi și profesori din Armenia, Iordania, Portugalia și Turcia. Obiectivele proiectului au fost: îmbunătățirea competențelor lingvistice în limba engleză, conștientizarea efectelor folosirii rețelelor sociale ca Facebook, Instagram, Tik-Tok, gestionarea cyberbullying-ului, stimularea creativității și creșterea stimei de sine.

Potrivit celor precizate de Carmen Romaniuc, printre activitățile derulate de elevi s-au numărat prezentarea orașului Săveni și a Liceului Teoretic <Dr. Mihai Ciucă>, realizarea unei cercetări asupra istoricului rețelelor sociale, identificarea efectelor negative, dar și a avantajelor utilizării de <social networks>, crearea de jocuri cu tema proiectului. „Aceste proiecte internaționale au un rol deosebit de important în formarea copiilor deoarece încurajează cooperarea, lucrul în echipă, respectarea unui calendar și a unui program, interacțiunea cu alte lumi și alte culturi, reziliența”, a mai declarat Carmen Romaniuc.

Deja ai votat!