Grenade descoperite în sediul unui fost CAP din judeţ

foto arhivă - acest gen de grenade era folosit înainte de 1989 la instruirea gărzilor patriotice

Mai multe grenade, folosite cel mai probabil în trecut la programele de pregătire a gărzilor patriotice (n.r. de înainte de 1989), au fost găsite astăzi, 12 mai, în fostul sediu al Cooperativei Agricole de Producție (CAP) din comuna Dobârceni. Elementele de muniție erau într-un vas cu apă, iar în momentul în care oamenii au realizat cu ce au de a face, au anunțat imediat poliția. Forțele de ordine au sesizat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

„Noi intenționăm să renovăm clădirea fostului CAP pentru a o transforma într-un sediu pentru cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și în care să fie amenajate și câteva locuri de cazare, în cazul în care va fi nevoie pentru persoanele sinistrate. Am mers astăzi acolo să vedem cum se prezintă imobilul și am găsit grenadele respective. Erau vreo cinci sau șase, într-un vas plin cu apă. Erau ruginite și păreau a fi fără focos. Noi am anunțat poliția și urmau să fie ridicate”, a spus primarul comunei, Dorel Bunduc.

La fața locului urma să ajungă și echipa de pirotehnicieni din cadrul ISU Botoșani pentru a stabili despre ce fel de muniție este vorba și pentru a ridica elementele în vederea distrugerii. Totodată, autoritățile urmau să stabilească și împrejurările în care a ajuns muniția în clădirea respectivă.

 

Deja ai votat!