Spitalul vrea să angajeze un număr record de medici. Iată anunţul

Cel mai mare spital din Moldova organizează concurs pentru angajarea unui număr record de medici. Astfel, nu mai puţin de 14 posturi au fost scoase la concurs în aceste zile, iar doritorii au la dispoziţie doar o săptămână pentru a se înscrie.

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), unitatea sanitară caută doi medici ATI, doi internişti, doi radiologi, doi urgentişti, un neonatolog, un pediatru, un neurochirurg, un gastroenterolog, un diabetolog, dar şi un medic de boli infecţioase. Asta după ce, în iarna acestui an numai trei posturi s-au ocupat după un concurs asemănător.

De această dată, însă, la concurs se pot prezenta medici cu drept de liberă practică, specialişti sau primari confirmaţi în specialitate, dar şi rezidenţi aflaţi în ultimul an de pregătire în specialitatea în care se publică postul. „Din păcate, după primul anunţ s-au înscris medici doar pe câteva posturi. Acum am decis să scoatem din nou posturile la concurs, cât mai repede şi să putem mări echipa de medici şi pot veni şi medici rezidenţi. Este unul dintre scopurile mele, ca manager. Avem aparatură, avem dotări, dar ne trebuie mai mulţi medici, pentru că botoşănenii merită să aibă servicii cât mai de calitate şi diversificate”, a spus economistul Doina Caba, managerul SJU Mavromati.

Cei care doresc trebuie să aibă dosarele depuse la secretariatul SJU până pe data de 18 mai, ora 15:30.

Medici „ademeniţi” cu locuinţe de serviciu

Pentru a încerca să încline cât mai mult balanţa medicilor tineri în favoarea Botoşaniului, reprezentanţii judeţului pun la bătaie şi noul bloc de locuinţe ANL, creat special pentru personalul medical.

Astfel, noii medici, care vor ocupa posturile tocmai scoase la concurs, vor avea posibilitatea de a primi şi o locuinţă de serviciu în blocul abia construit. Pentru cadrele medicale ce se vor angaja în această perioadă la spital sunt disponibile 20 de apartamente. 15 dintre acestea sunt cu două camere, iar cinci sunt apartamente cu o cameră. Reprezentanţii Consiliului Judeţean speră ca, în cel mai scurt timp să se demareze lucrările și la cel de al doilea imobil de acest fel.

Locuințele ANL pentru medici au ridicate printr-un proiect al Consiliului Județean Botoșani şi de ele pot beneficia  medicii rezidenți și medicii specialiști, chiar dacă au împlinit deja vârsta de 35 de ani.

Deja ai votat!