Vaccinare drive-thru în weekend la Cornișa. Se organizează maratoane şi la Dorohoi şi Săveni

Acţiuni similare au fost organizate şi la nivel naţional

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani organizează, cu sprijinul Primăriei și al Prefecturii Botoșani, în acest weekend, un maraton de vaccinare drive-thru la Parcul de Agrement Cornișa. Botoșănenii vor fi imunizați cu vaccinul Pfizer, începând de vineri, 14 mai, de la ora 12.00 până la ora 20.00. Sâmbătă (15 mai) și duminică (16 mai), programul de vaccinare se va desfășura între orele 08.00-20.00.

„Facem precizarea că nu este necesară o programe. Pentru acest eveniment s-au pregătit 600 de doze de vaccin cu posibilitate de suplimentare”, au transmis reprezentanţii DSP Botoşani.

Maraton de vaccinare la Dorohoi şi Săveni

De asemenea, maratoane de vaccinare vor fi organizate şi la Dorohoi şi Săveni. Astfel, la Dorohoi, maratonul de vaccinare va fi organizat sâmbătă și duminică între orele 09.00-20.00, pe Pietonalul Grigore Ghica, fiind pregătite 300 de doze Pfizer.

La Săveni, evenimentul va avea loc duminică între orele 09.00-15.00 în capătul Pietonalului 1 Decembrie, vizavi de Primărie, fiind pregătite 100 de doze Pfizer. Cetățenii din municipiul Botoșani se pot vaccina fără programare și cu Astra Zeneca la Centrul din incinta Liceului Pedagogic.

Şi botoşănenii care au peste 60 de ani se pot vaccina fără programare 

Ţi persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare din Dorohoi, Darabani, Săveni, Ștefănești, Flămînzi, Vorona, Bucecea, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin, în limita dozelor disponibile și a locurilor neocupate.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, transmit reprezentanţii DSP.

Deja ai votat!