miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăLocalVaccinare drive-thru în weekend la Cornișa. Se organizează maratoane şi la Dorohoi...

Vaccinare drive-thru în weekend la Cornișa. Se organizează maratoane şi la Dorohoi şi Săveni

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani organizează, cu sprijinul Primăriei și al Prefecturii Botoșani, în acest weekend, un maraton de vaccinare drive-thru la Parcul de Agrement Cornișa. Botoșănenii vor fi imunizați cu vaccinul Pfizer, începând de vineri, 14 mai, de la ora 12.00 până la ora 20.00. Sâmbătă (15 mai) și duminică (16 mai), programul de vaccinare se va desfășura între orele 08.00-20.00.

„Facem precizarea că nu este necesară o programe. Pentru acest eveniment s-au pregătit 600 de doze de vaccin cu posibilitate de suplimentare”, au transmis reprezentanţii DSP Botoşani.

Maraton de vaccinare la Dorohoi şi Săveni

De asemenea, maratoane de vaccinare vor fi organizate şi la Dorohoi şi Săveni. Astfel, la Dorohoi, maratonul de vaccinare va fi organizat sâmbătă și duminică între orele 09.00-20.00, pe Pietonalul Grigore Ghica, fiind pregătite 300 de doze Pfizer.

La Săveni, evenimentul va avea loc duminică între orele 09.00-15.00 în capătul Pietonalului 1 Decembrie, vizavi de Primărie, fiind pregătite 100 de doze Pfizer. Cetățenii din municipiul Botoșani se pot vaccina fără programare și cu Astra Zeneca la Centrul din incinta Liceului Pedagogic.

Şi botoşănenii care au peste 60 de ani se pot vaccina fără programare 

Ţi persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare din Dorohoi, Darabani, Săveni, Ștefănești, Flămînzi, Vorona, Bucecea, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin, în limita dozelor disponibile și a locurilor neocupate.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, transmit reprezentanţii DSP.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.8 ° C
13.8 °
11.6 °
69 %
4.2kmh
100 %
mie
18 °
joi
21 °
vin
19 °
sâm
20 °
Dum
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se mai întâmplă să greșești spitalul, dar personalul e înțelegător.

EDITORIAL

În primii ani ai noului mileniu, un cadru de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a fost dovedit ca plagiator. Varianta oficială? O profesoară...

GÂNDUL ZILEI

Când de mâner s-o apuce Și-a dat seama că nu-i bună : Șurubelnița în cruce Trebuia în … semilună! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...