90 de persoane vaccinate în prima zi la Drive Thru (video)

Prima zi de vaccinare în cadrul centrului Drive Thru de la Cornişa poate fi considerată un real succes. Deşi a debutat abia la ora 12 şi s-a încheiat la ora 20, prima zi de vaccinare a adus deja 90 de persoane prin dreptul corturilor destinate vaccinării. Cei doritori au stat în maşini şi au fost vaccinaţi de cadrele medicale fără a coborî din vehicule.

Printre primii care au venit au fost şi şase basarabeni, cu dublă cetăţenie, care au trecut graniţa special pentru a se vaccina la Botoșani. „Noi avem dublă cetățenie. Ni se pare că aici se mişcă mai repede decât la noi. În Republica Moldova încă nu se vaccinează la liber, fără programare şi nici nu este platformă de programare. Am venit special pentru vaccinare, la noi este numai AstraZeneca, Sputnik. Am avut pe cineva și la rapel când am venit încoace și ne-am adunat mai mulţi”, a spus unul din pasagerii basarabeni.

La maratonul de vaccinare drive-thru de la Parcul de Agrement se folosește vaccinul Pfizer. Centru este deschis sâmbătă (15 mai) și duminică (16 mai) între orele 08:00-20:00.

 

Deja ai votat!