Adolescent trezit cu mascaţii. Tânărul este acuzat de fraudă informatică

FOTO ARHIVĂ

Un adolescent, în vârstă de 16 ani, din județului Satu Mare, s-a trezit ieri, 13 mai, cu polițiștii Serviciului de Investigații Criminale la uşă. Oamenii legii au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința băiatului. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de fraudă informatică, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Potrivit poliţiştilor, băiatul ar fi contactat, în luna martie a acestui an, prin intermediul aplicației de mesagerie mobilă, o femeie, în vârstă de 62 de ani din municipiul Botoşani. Sub pretextul ca lucrează la o unitate bancară, adolescentul a determinat-o pe botoşăneancă să îi ofere datele cardului bancar și să îi aprobe o tranzacție pentru un site de cumpărături, creându-i acesteia un prejudiciu de peste 1.300 de lei.

„În urma percheziției, la locația vizată au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă constând în telefoane mobile, înscrisuri și bunul achiziționat de pe site-ul de cumpărături pentru care a aprobat tranzacția persoana vătămată. Cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție procedurală”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Deja ai votat!