Creşte uşor numărul cazurilor de Covid descoperite în judeţ

Numărul noilor cazuri de Covid este într-o uşoară creştere în judeţ. Astfel, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, 16 persoane au fost diagnosticate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2, faţă de 11 cât au fost în intervalul precedent. Cele mai multe cazuri, adică 4 au fost depistate la Botoşani.

De la debutul pandemiei şi până în prezent 13.919 persoane s-au îmbolnăvit de Covid19. Dintre acestea 13.087 s-au vindecat, iar 673 de persoane şi-au pierdut până în prezent viaţa din cauza infecţiei cu SARS-CoV-2. În momentul de faţă, la nivelul judeţului sunt 159 de cazuri active de Covid19.

Astăzi, la nivelul judeţului o singură localitate are o rată de infectare ce depăşeşte 2 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre Brăieşti cu 2,39. De asemenea două localităţi au un indice de infectare de peste un caz la mia de locuitori. Este vorba despre Corlăteni cu 1,53 şi Roma cu 1,78.

La nivelul municipiului Botoşani rata de infectare cu SARS-CoV-2 este de 0,66 de cazuri la mia de locuitori, în timp ce la nivel judeţean aceasta este de 0,43.

Deja ai votat!