Municipalitatea botoşăneană continuă lucrările pe străzi

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a anunţat astăzi că se apropie de final lucrările pe strada Iuliu Maniu, un tronson fiind deja asfaltat. „Acum se ridică la cotă căminele pe tronsonul  Verona – Petru Rareş. Se face şi un zid de sprijin pe partea dreaptă, înspre strada Puşkin. În acea zonă se lucrează la terasament. Lucrările au ajuns la un stadiu de peste 90%. Până la finele lunii mai, constructorul finalizează toată strada”, a declarat edilul.

O altă stradă inclusă în programul de investiţii este I.L. Caragiale. „Am organizat licitaţia, avem o singură ofertă primită, care este în evaluare. După semnarea contractului, încep lucrările. Aici vom avea asfalt, semnalizare rutieră, racorduri cu celelalte străzi”, a explicat primarul.

Lucrări programate şi la capitolul întreţinere şi reparaţii

Potrivit edilului, alte lucrări sunt programate pe strada Cornişa, cu parcările adiacente din spatele blocurilor. „Intrăm şi pe Bulevardul Eminescu, la trotuare. Dalele pe care le vom putea recupera de acolo le folosim pe Pietonalul Transilvaniei, unde avem probleme. În locul plăcilor, pe trotuarul de pe bulevard punem pavele şi vom extinde şi zona de spaţiu verde între copaci”, a adăugat Cosmin Andrei.

La această dată este în lucru şi proiectarea lucrărilor de reabilitare a străzii Nicolae Iorga, de la intersecţia cu strada Dimitrie Rallet până la sensul giratoriu de pe strada Bucovina. Tot de pe strada Nicolae Iorga vor fi scoase dalele de tramvai, care nu au fost niciodată folosite şi vor fi amenajate noi locuri de parcare. Totodată, se apropie de final şi lucrările de pe strada Viilor.

Deja ai votat!