sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTVești bune! A fost emisă autorizația de construcție pentru drumul Botoșani -...

Vești bune! A fost emisă autorizația de construcție pentru drumul Botoșani – Târgu Frumos! Iată documentul

Încă un pas făcut pentru modernizarea drumului Târgu Frumos – Botoşani. Astfel, ministrul Transporturilor a semnat, miercuri, 12 mai, autorizația pentru executarea lucrărilor de construire pentru obiectivul ”Modernizarea DN 28B Târgu Frumos – Botoșani km 0+000 – km 76+758”. Amplasamentul lucrărilor este situat în județele Iași (pe raza unităților administrativ-teritoriale: Târgu Frumos, Hârlău, Balș, Cotnari, Ceplenița, Scobinți și Deleni) și Botoșani (pe raza unităților administrativ-teritoriale: Flămânzi, Frumușica, Coșula, Cristești, Bălușeni, Curtești și Copălău).

Valoarea lucrărilor autorizate este de 250.708.254,00 lei (fără TVA), reprezentând valoarea lucrărilor (construcții și instalații).

Până la începerea lucrărilor pentru acest drum va mai dura însă ceva timp deoarece încă sunt avize care trebuie obținute.

800.000 de euro pe kilometru

Reabilitarea Drumului Național 28B, Târgu Frumos – Botoşani, în lungime de 71,512 kilometri, dintre care 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani, va costa 267,3 milioane de lei plus TVA, cu 1,3 milioane de lei mai puțin decât valoarea estimată la care a fost scoasă lucrarea la licitație.

Pe lângă refacerea căii de rulare, investiția mai cuprinde reabilitarea a opt poduri pe tot traseul și construirea unuia nou.

Asocierea care a câștigat licitația este condusă Aqua Parc Slobozia (Neamț). Din asociere mai fac parte Mavgo Holding (Taşca – Neamţ), firma slovacă Vahoslav (Slovacia) și Trameco (Bihor). De asemenea, mai sunt și șase subcontractanți, care vor contribui cu procente cuprinse între 0,1 și 1,3 la realizarea lucrării.

Probleme din cauza documentelor depuse de constructor

Lucrările pe drumul național Botoșani – Târgu Frumos trebuiau să înceapă din această primăvară, însă lucrurile au stagnat o perioadă din cauza problemelor descoperite în documentele depuse de societate pentru obținerea unor avize.

În fapt, în documentele trimise către Ministerul Transporturilor, cei de la firmă s-au folosit de niște acte mai vechi copiate pur și simplu dintr-un alt dosar privind o investiție mai veche. Astfel, potrivit unor surse din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (n.r. – care este beneficiarul lucrării), în loc să facă trimitere la lucrările care urmează să fie executate pe drumul național 28 B, adică indicativul drumului Botoșani – Târgu Frumos, în acte era menționat drumul național 15. Prin urmare, documentația a fost restituită pentru refacerea actelor, doar că acest lucru a întârziat demararea lucrărilor.

„Problema este că aceste greșeli au blocat lucrările mult așteptate de oameni, iar șoferii care circulă pe acest drum nu înjură constructorul, ci administratorul de drum. Noi chiar ne dorim de foarte mult timp realizarea acestor lucrări, dar apar probleme de unde nu te aștepți și care nu mai țin de noi”, a spus un angajat din cadrul CNAIR.

Durata de execuție este de 24 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...