Cosmin Andrei – „La începutul anului viitor intrăm în şantier cu reabilitarea infrastructurii pentru tramvai”

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a anunţat ieri că există firme interesate de contractele vizând reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul. Licitaţia este în derulare, deschiderea ofertelor urmând a avea loc pe 10 iunie. „Sunt patru firme sau asocieri de firme interesate. După deschiderea ofertelor, avem o perioadă de maxim o sută de zile pentru evaluarea acestora. După semnarea contractului, vor urma şase luni pentru proiectarea lucrărilor. La începutul anului viitor, dacă lucrurile merg bine, intrăm în şantier cu reabilitarea infrastructurii pentru tramvai. Valoarea acestei investiţii este mare şi acoperitoare pentru toate lucrările”, a precizat Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, a fost majorată suma pentru lucrări, prin introducerea valorilor de la „diverse şi neprevăzute” în suma totală. Dacă vor apărea cheltuieli diverse şi neprevăzute, acestea vor fi acoperite cu fonduri de la bugetul local.

Pentru fiecare traseu în parte, a fost scos la licitaţie pachetul proiectare lucrări plus execuţie.

Valoarea totală estimată a acestei investiţii este de 147.952.991 de lei (fără TVA)

Contractul pentru Lotul 1 (traseul 101) are o valoare de 74.533.384 de lei şi include înlocuirea a 8,68 kilometri de cale de rulare, construirea a 18 staţii şi peroane pentru tramvai, înlocuirea a 234 de stâlpi de susţinere a reţelei electrice şi montarea a 9,12 kilometri de fir contact şi implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

Contractul pentru Lotul 2 (traseul 102) are o valoare de 73.419.607 de lei şi include înlocuirea a 8,56 kilometri de cale de rulare, construirea a 14 staţii şi peroane pentru tramvai, înlocuirea a 279 de stâlpi de susţinere a reţelei electrice şi montarea a 8,98 kilometri de fir contact şi implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

Aceasta este a doua licitaţie organizată de municipalitatea botoşăneană. La prima licitaţie, organizată în toamna anului trecut, deşi au fost operatori care au solicitat clarificări, nu a fost depusă nicio ofertă.

Deja ai votat!