Inspectoratul Şcolar a realizat Broşura „Admitere 2021”

dav

Elevii din clasa a VIII-a vor primi în perioada următoare Broşura „Admitere 2021”. Broşura include informaţii necesare absolvenţilor de gimnaziu care, în acest an, după susţinerea probelor din cadrul Evaluării Naţionale, vor trăi emoţiile admiterii în liceu. Informaţiile sunt structurate pe trei secţiuni, respectiv admiterea în învăţământul liceal, admiterea în învăţământul profesional şi dual, lista unităţilor liceale şi planul de şcolarizare.

Broşura este deschisă de mesajul profesorului Daniel Botezatu, inspector şcolar general, adresat părinţilor şi elevilor. „Intrăm, în perioada imediat următoare, în poate cea mai importantă etapă a vieții dumneavoastră de elevi sau de părinți, admiterea în învățământul liceal. Această broșură are menirea de a vă ușura alegerea, prezentându-vă oferta educațională a instituțiilor de învățământ liceal din județul Botoșani. Aici veți găsi toate informațiile necesare, dar alegerea finală este a dumneavoastră. În numele instituției pe care o reprezint, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, al meu personal, vă doresc tuturor să vă regăsiți la profilul, specializarea și liceul pe care le doriți. Mult succes tuturor candidaților și vești bune pentru aceștia și părinții lor!”, a transmis oficialul.

2326 de locuri pentru repartizarea computerizată a elevilor

Numărul de locuri alocate pentru repartizarea computerizată este de 2.326, la care se adaugă 288 de locuri în liceele vocaţionale, 84 de locuri pentru învăţământul seral şi frecvenţă redusă, 54 de locuri în învăţământul liceal particular, 768 de locuri în învăţământul profesional de stat, 28 de locuri în învăţământul profesional dual, 48 în învăţământul profesional special şi 96 în învăţământul profesional particular. Locurile speciale pentru candidaţii romi se vor asigura peste numărul acordat prin planul de şcolarizare, în limita a două locuri suplimentare la clasă. Elevii au nevoie de recomandare scrisă care să ateste apartenenţe la etnia romilor. Totodată, sunt rezervate locuri pentru elevi cu cerinţe educaţionale speciale.

Broşura „Admitere 2020” poate fi consultată aici.

Deja ai votat!