Jandarmi mobilizaţi pentru un protest eşuat (video)

Jandarmii şi autorităţile locale s-au pregătit, sâmbătă, degeaba pentru o acțiune de protest care trebuia să aibă loc după-amiază în faţa Prefecturii.

Un profesor botoşănean a obținut autorizație pentru o manifestare de două ore în faţa Prefecturii, însă la ora stabilită nu a mai venit nimeni. Astfel, jandarmii care se aflau în dispozitiv pentru a asigura ordinea publică au stat două ore de pomană.

Profesorul Radu Benone Ciobanu, din cadrul Colegiului Național AT Laurian, a obținut autorizație pentru desfășurarea unei pichetări, în intervalul orar 15:00 – 17:00, pentru a protesta împotriva disriminării prin vaccinare, acuzând Guvernul şi diferite instituţii ale Statului, acuzând faptul că persoanele care se imunizează ar avea drepturi mai multe în comparație cu ceilalți români.

Pentru a face loc „protestatarilor”, de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, o bună parte a parcării din fața Palatului Administrativ a fost degajată de automobile și delimitată cu bandă alb-roșie și semne de circulație. De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) a dislocat la fața locului mai mulți angajați care să asigure ordinea.

Totul pentru nimic, însă. Asta pentru că la ora stabilită pentru începerea protestului, în perimetrul special creat nu se afla nimeni. Probabil bucuroşi ed eliminarea mai multor restricţii, începând chiar cu ziua de sâmbătă, botoşănenii au preferat să se plimbe prin parc, pe pietonal, sau să stea la terase.

După un sfert de oră, organizatorul protestului, care stătea retras în ărculeţul de la Primărie, a observat că nici măcr un botoşănean nu se arăta dornic de a protesta, astfel că a mers la jandarmi şi le-a spus că renunţă la protest, după care a făct stânga împrejur şi a părăsit zona. Chiar şi aşa, însă, jandarmii, destul de numeroşi, au fost păstraţi pe poziţii timp de două ore, cât a fost autorizat protestul.

Deja ai votat!