Solicitare ministerială – Şcolile botoşănene vor raporta numărul angajaţilor vaccinaţi

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că Ministerul Educației va cere unităţilor de învăţământ să raporteze numărul angajaților vaccinați împotriva COVID-19. Oficialul a adăugat că doar aşa va putea fi prezentat un număr real al angajaţilor din sistemul educaţional vaccinaţi, deoarece, la vaccinare, cei din învățământ nu au declarat unde sunt angajați.

Pentru flexibilitatea procesului de vaccinare, în toate centrele special deschise nu se solicita, pentru scurtarea timpilor de așteptare, completarea rubricii conform căreia o anumita persoană este angajată în sistemul de învățământ sau alt sistem”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

42,14% dintre cadrele didactice botoşănene sunt vaccinate

Pe 11 mai, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a anunţat că 42,14% dintre cadrele didactice botoşănene sunt vaccinate. În rândul persoanelor vaccinate mai intră 44,47% din personalul didactic auxiliar, respectiv 38,49% din personalul nedidactic botoşănean.

Potrivit datelor transmise de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de mâine, 17 mai, 455 de unităţi de învăţământ botoşănene îşi vor desfăşura activitatea în scenariul verde. Alte 24 de unităţi de învăţământ din comunele Brăeşti, Corlăteni, Roma, Todireni şi Vlădeni sunt în scenariul galben. Programul elevilor va fi în continuare decalat, masca va fi obligatorie în clase și pe holuri, dar nu și în curtea școlii.

Deja ai votat!