Activitate organizată de Muzeul de Etnografie pentru promovarea patrimoniului cultural local

Marți, 18 mai, Muzeul de Etnografie Botoșani organizează activitatea intitulată ”Tineri la muzeu”, dedicată celebrării Zilei Internaționale a Muzeelor. Evenimentul va începe la ora 11.30 şi va avea loc la sediul din Bulevardul Mihai Eminescu nr. 50

„Ziua de 18 mai a fiecărui an, declarată Zi Internațională a Muzeelor, are rolul de a sublinia, încă o dată, acest aspect, dar și de a serba evoluția și reînnoirea instituțiilor muzeale, prin înțelegerea necesității de îmbinare a misiunii lor tradiționale cu creativitatea și interactivitatea”, a transmis Maria-Laura Tocariu, șef al Secției de Artă plastică – Etnografie, Muzeul Județean Botoșani.
Evenimentul se adresează tinerilor și nu numai şi se va derula pe două coordonate, ambele cu scopul de a promova patrimoniul cultural local. Astfel, în prima parte, va fi susținut un recital folcloric, de către ansamblul ”Florile Prutului” al Liceului „Ștefan D. Luchian” Ștefănești, coordonat de profesorul Crenguța Volintiru.
Cea de-a doua parte a activității va consta în desfășurarea unui atelier de încondeiere de ouă, cu participarea unui grup de elevi ai Școlii Populare de Arte „George Enescu” Botoșani, Secția de Artă populară – Pictură populară, grup coordonat de profesorul Maria Ursulean.
Deja ai votat!