Demersuri la CNI pentru săli de sport în municipiul reşedinţă de judeţ

Edilii botoşăneni au făcut demersuri la Compania Naţională de Investiţii (CNI) care vizează construirea unor săli de sport. Mircea Magdalena, administrator public, a declarat astăzi că, săptămâna trecută, pe 11 mai, a depus trei documentaţii la CNI, două dintre acestea fiind pentru sălile de sport de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” şi Şcoala 16.

A treia documentaţie este pentru amenajarea unei baze sportive pe strada Zimbrului, care va include un teren de fotbal, cu dimensiuni omologate UEFA şi FRF. Terenul va avea 105 metri lungime şi 68 de metri lăţime, va fi prevăzut cu instalaţie de nocturnă şi tribune cu 500 de locuri. Lângă terenul de fotbal mare va fi un teren sport care va avea 40 de metri lungime şi 20 de metri lăţime, pentru handbal, baschet, minifotbal. Va mai fi o clădire cu spaţii administrative, vestiare şi o parcare pentru maşini şi autocare. Noi am precizat că putem preda, în vederea realizării acestei investiţii, un teren de 18.000 de metri pătraţi, aflat la intersecţia străzii Zimbrului cu Vâlcelei”, a explicat Mircea Magdalena.

Edilii aşteaptă să vadă dacă reprezentanţii CNI vor solicita şi alte documente, în completare. Aceştia speră ca toate cele trei investiţii să intre pe lista sinteză a CNI, însă totul depinde de modul în care Guvernul va repartiza fondurile.

Demersuri şi pentru alte unităţi de învăţământ

Alte demersuri la CNI au vizat realizarea unei săli de sport la Şcoala 12. La această oră este în lucru şi documentaţia pentru sala de sport la Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, care va fi depusă tot la CNI.

Aceste investiţii sunt solicitate de foarte mulţi ani de către conducerile unităţilor de învăţământ. „Dezvoltarea infrastructurii sportive ar avea efecte pozitive asupra dezvoltării comunităţii. Ne confruntăm cu probleme privind pregătirea sportivă la toate nivelele competiţionale, de la cele şcolare, până la sportul de performanţă individual sau pe echipe”, a mai spus Mircea Magdalena.

Deja ai votat!