Weekend cu șoferi beți pe șosele

Foto arhiva

Drumurile județului au fost cucerite din nou de șoferii turmentați. În numai trei zile, polițiștii au descoperit șase cazuri în care șoferii au plecat la drum cu mașinile, cu toate că erau sub influența băuturilor alcoolice.

Pe 15 mai a.c., de exemplu, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 292, în localitatea Broscăuți, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din municipiul Dorohoi. În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, aflați în patrulare, au observat, pe raza localității Vlăsinești un autoturism ajuns în șanțul de pe marginea părții carosabile. Mașina fusese condusă de un localnic de 36 de ani, care a fost pus să sufle în etilotest, rezultatul indicând o îmbibație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alte trei cazuri au fost descoperite duminică, pe 16 mai a.c., pe drumul județean DJ 297, pe raza localității Todireni, în municipiul Botoșani, dar și în Flămânzi. Trași pe dreapta pentru control de echipajele de poliție, șoferii – trei bărbați de 30, 50 și 31 de ani – au fost verificați și ei cu etilotestul, aparatul indicând rând pe rând 0,57, 0,80 și 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seria s-a încheiat în noaptea de duminică spre luni (n.r. – 16 spre 17 mai a.c.), când polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic, pe strada Bucovina din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din comuna Stăuceni. Fiind testat cu aparatul alcooltest, tânărul nu a mai avut voie să mai urce la volan, valoarea rezultată fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, șoferii turmentați alegându-se și cu permisele reținute, până la finalizarea cercetărilor.

 

Deja ai votat!