spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTGât tăiat la 82 de ani (video)

Gât tăiat la 82 de ani (video)

Un bătrân de 82 de ani a ajuns la spital în stare gravă după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor într-un mod cumplit. În ciuda vârstei înaintate, bărbatul, din localitatea Lunca, a încercat să îşi taie gâtul cu un cuţit de bucătărie.

Întâmplarea a avut loc la finele săptămânii trecute. Bătrânul locuia împreună cu fiul său şi nora, dar de la o vreme era destul de agitat şi a ameninţat, în câteva rânduri, că doreşte să îşi pună capăt zilelor. Sâmbătă, bărbatul a luat un cuţit de bucătărie, cu care a încercat să îşi provoace o tăietură fatală în zona gâtului. Acesta s-a tăiat destul de adânc, însă nu a reuşit să îşi pună planul macabru în totalitate în aplicare deoarece a fost găsit de familie, plin de sânge.

Rudele au apelat imediat serviciul 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. La faţa locului a fost trimisă o ambulanţă cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA), bătrânul primind primul ajutor, după care a fost transportat la spital. „Pacientul a fost preluat de la domiciliu, conştient, prezentând o plagă tăiată regiune latero-cervical stânga, cu hematom subcutanat. A fost stabilizat şi transferat la Urgenţe pentru mai multe investigaţii şi tratament de specialitate”, a precizat medicul primar Liviu Stan, din cadrul SJA Botoşani.

Bătrânul a fost internat în cadrul secţiei ORL a Spitalului Judeţean, pentru ca rana de la gât să îi fie tratată, după care va fi transferat şi la Secţia de Psihiatrie, pentru un consult de specialitate.

Tot mai mulţi bătrâni cad pradă singurătăţii

Din păcate, gesturile de acest fel sunt tot mai dese după ce tot mai mulţi bătrâni cad pradă singurătăţii sau depresiei. În urmă cu doar două săptămâni, un bărbat de 80 de ani şi-a pus capăt zilelor în apartamentul în care locuia împreună cu familia fiului său. Pensionarul rămăsese pentru câteva ore singur acasă, iar când membrii familiei s-au întors l-au găsit fără suflare. Acesta şi-a improvizat un ştreang pe care l-a legat de caloriferul de la baie şi şi-a pus capăt zilelor. Deşi avea 80 de ani, bătrânul a avut o voinţă ieşită din comun, iar pentru a se asigura că îşi va duce planul cumplit la îndeplinire, şi-a imobilizat mâinile şi picioarele.

Salt în gol de la geamul spitalului

Anul trecut, o bătrână internată în cadrul celui mai mare spital din judeţ a murit după ce a sărit în gol de la unul dintre geamurile Spitalului Judeţean. Tragedia a avut loc într-unul dintre saloanele Secţiei Medicală, situată la etajul al treilea al clădirii. Femeia, în vârstă de 89 de ani, s-a trezit după miezul nopţii, a deschis unul dintre geamurile salonului, s-a urcat pe pervazul înalt, după care a plonjat în gol. Spre şocul celorlalte paciente, nimeni nu a mai putut evita tragedia, femeile realizând prea târziu gestul colegei lor de salon.

Drame scoase la lumină de societatea civilă

Situaţia bătrânilor care trăiesc în condiţii de Ev Mediu, găsiţi în ultima perioadă de către Daniel Câşlariu, preşedintele Asociaţiei „Grup Civic” Botoşani, şi de Simona Elena, poliţistul de frontieră care derulează proiecte umanitare, a impresionat mii de persoane şi a iscat un val de revoltă la adresa unor funcţionari care fac asistenţă socială din birou. Că aşa stau lucrurile o demonstrează faptul că primarii din unele localităţi au aflat de cazurile extrem de grave de la reprezentanţii societăţii civile, nu de la funcţionarii plătiţi generos de către stat să aibă grijă de semeni. Plecând de la situaţia bătrânilor, dar şi de la valul de revoltă, prefectul Dan Nechifor a anunţat că va avea o şedinţă online cu primarii din judeţ.

Chiar dacă este autonomie administrativă, iar primăriile nu sunt subordonate Instituţiei Prefectului, Dan Nechifor consideră că o discuţie pe această temă sensibilă trebuie să aibă loc pentru ca aceasta să fie urmată de vizite de urgenţă la persoanele şi familiile vulnerabile din fiecare localitate în parte. „Voi convoca o şedinţă cu primarii. Vreau să mă implic în această direcţie şi-mi doresc din tot sufletul ca recomandările pe care le voi face să nu rămână la stadiul de recomandări. Posturile de asistenţi sociali au fost create tocmai pentru a ajuta locuitorii comunelor respective care se află în situaţii critice”, a declarat Dan Nechifor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...