Înscrierile pentru Concursul de Poezie „Porni Luceafărul…” se prelungesc

Înscrierile pentru Concursul de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…” se prelungesc. Astfel, cei care doresc se pot înscrie până pe data de 1 iunie la adresa de e-mail literatura@centrulcretieibt.ro. 

Cea de-a XL-a ediție a concursului organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, cu sprijinul Consiliului Județean Botoșani, se va desfășura în perioada 11-13 iunie. Scopul competiţiei este acela de a fi descoperite și promovate noi talente poetice și critice și se adresează poeților și criticilor literari care nu au depășit vârsta de 40 de ani, calculată la data de 11 iunie.

Concurs pe mai multe secțiuni

Concursul „Porni Luceafărul…” se va desfășura pe mai multe secțiuni. Astfel, prima secțiune se numește carte publicată-debut editorial. La acesta cei care au debutat în lumea artei poeziei vor trebui să trimită prin poștă două exemplare din cartea de versuri apărută în perioada 10 mai 2020- 10 mai 2021, la care se adaugă și fișa de înscriere. De asemenea, aceștia trebuie să trimită cartea şi în format electronic pe e-mail.

A doua secțiune este poezie în manuscris (nepublicată). Textul poetic trebuie trimis prin e-mail, într-un document Word care va cuprinde cel mult 40 de poezii semnate cu un motto la care se adaugă și fișa de înscriere.

Ultima secțiune se numește interpretare critică a operei eminesciene. Și în acest caz se va trimite prin e-mail un eseu de cel mult 15 pagini într-un document Word, semnat cu un motto, alături de fișa de înscrieri.

Toți poeții selectați pentru premii și toate eseurile premiate vor fi publicate în antologia editată de instituția organizatoare, care va apărea la următoare ediție a concursului.

Lucrări evaluate de un juriu de specialitate 

Lucrările vor fi evaluate de un juriu de specialitate, iar în măsura posibilităților organizatorii vor oferi și premii în bani.

Festivitatea de premiere va avea loc la Joldești, Botoșani, duminică, 13 iunie. Totodată, organizatorii asigură concurenților masă și cazare, asta în cazul în care condițiile actuale vor permite desfășurarea în formă fizică a evenimentului. În caz contrar, acesta se va desfășura exclusiv online.

Deja ai votat!