Bărbat arestat preventiv pentru patru infracțiuni

Un bărbat din comuna Prăjeni, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni, a fost arestat preventiv în urma unei operațiuni organizată de polițiștii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale, cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale. „La data de 18 mai 2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au identificat în trafic, pe raza municipiului Botoșani, un bărbat de 41 de ani, din comuna Prăjeni, pe numele căruia era emis un mandat de aducere din data de 12 mai a.c., emis de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi, întrucât se sustrăgea cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, amenințare, furt și lovire sau alte violențe”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani

Suspectul, Constantin Iordăchel, a fost condus la sediul IPJ Botoșani, ulterior, pe numele său fiind emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore. În aceeași zi, el a fost prezentat în fața instanței de judecată, care și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Decizia a fost contestată de bărbat, arestarea preventivă urmând să fie analizată și de Tribunalul Botoșani.

„În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că, în perioada august 2020 -aprilie 2021, bărbatul de 41 de ani s-ar fi deplasat pe mai multe terenuri agricole de pe raza comunei Prăjeni și ar fi lovit persoanele vătămate în momentul în care acestea desfășurau activități agricole, le-ar fi distrus componente ale caroseriei utilajelor agricole și le-ar fi sustras cheile de contact ale utilajelor, cu scopul de a le intimida în vederea cedării terenurilor pe suprafața cărora își desfășurau activitatea”, a adăugat Delia Nenișcu.

La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința bărbatului de 41 de ani, iar în urma activităților desfășurate, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. Intervenția în forță a polițiștilor a avut loc după ce mai multe persoane care au avut de suferit din cauza suspectului s-au declarat nemulțumite de modul în care s-au derulat primele cercetări de către polițiștii din Flămânzi.

 

Deja ai votat!