Exercițiu la o fabrică de prelucrare a lemnului și metalului din comuna Răchiți

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani va organiza joi seară, pe 20 mai a.c., începând cu ora 20, un exercițiu de cooperare cu forțe și mijloace în teren pentru limitarea și înlăturarea efectelor unor situații de urgență de amploare produse la o fabrică de prelucrare a lemnului și metalului din comuna Răchiți, dar și în zonele adiacente acesteia.

„Scenariul presupune producerea unei explozii în interiorul silozului de rumeguș, urmată de un incendiu care se extinde la depozitul de cherestea și uscător. Exercițiul urmărește testarea capabilităților de intervenție și de răspuns a forțelor implicate, precum și viabilitatea procedurilor și planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuții în managementul tipurilor de risc”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acțiunile de intervenție și înlăturare a efectelor negative ale acestora vor participa echipaje din cadrul ISU Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, UPU-SMURD, Direcției de Sănătate Publică, dar și angajații fabricii.

„Cetățenii care locuiesc în apropierea fabricii trebuie să știe că este vorba de un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol”, a adăugat Dorina Lupu.

 

Deja ai votat!