Familie judecată din cauza afacerilor cu etnobotanice

Trei membri ai unei familii din Dorohoi au fost trimiși în judecată de procurorii Biroului teritorial Botoșani al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, după ce s-au apucat să vândă etnobotanice. Este vorba de soții Mihai și Sonia Cobzaru, și fiica acestora, Camelia Cobzaru, cei trei fiind ridicați de procurorii DIICOT în urmă cu aproximativ patru ani.

De altfel, cazul lor a fost unic întrucât, în urma anchetei inițiată atunci, soții Cobzaru au fost plasați în arest la domiciliu și, cu toate că trăiau într-o casă cu numai două camere, magistrații i-au obligat atunci să nu comunice între ei și nici cu fiica lor. Decizia instanţei i-a luat prin surprindere şi pe anchetatori, care ulterior au deschis o altă acțiune pentru ca măsurile preventive să poată fi aplicate.

Droguri vândute din casa familiei

Cei doi soți din Dorohoi și fiica lor au fost ridicați pe 17 mai 2017, în urma unei operațiuni a procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Botoşani. Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – aprilie 2017, cei trei au procurat produse cu efect psihoactiv. Etnobotanicele erau ambalate pentru a fi distribuite și vândute consumatorilor pe piața neagră.

Substanţele erau vândute din casa familiei din Dorohoi cu 10 lei plicul. În urma percheziţiilor, mascații au găsit circa 80 de grame de substanţe psihoactive, pe care le-au ridicat în vederea confiscării.

Cercetările inițiate atunci au fost finalizate abia anul acesta, când membrii familiei au fost trimiși în fața instanței de judecată. Procesul se va judeca la Tribunalul Botoșani, magistrații urmând să decidă dacă aceștia se fac vinovați de acuzațiile care li se aduc.

Deja ai votat!