Încasările din parcările cu plată au ajuns la aproximativ 400.000 de lei

Încasările de la parcările cu plată, administrate de societatea Eltrans,  au crescut de la începutul anului. Datele centralizate prezentate de Victor Ivănescu, directorul Eltrans, arată că în ianuarie s-au încasat 85.245 de lei, în februarie 90.278 de lei, în martie 109.553 de lei, iar în aprilie – 108.584 de lei. În total 393.660 de lei. Potrivit regulamentului de administrare a parcărilor, aprobat de consilierii municipali, societatea virează la bugetul local 15% din încasările lunare.

La această dată, Eltrans administrează 19 parcări cu plată, totalizând 740 de locuri, luna trecută intrând în această categorie şi parcarea de lângă Parcul Eminescu.

Raportat la nivelul încasărilor, sumele cele mai mari se obţin în parcarea de lângă Magazinul Botoşani şi cea de la Comaliment (zona Pieţei Centrale). La polul opus se află parcarea subterană de la Piaţa Centrală. „Acolo avem un grad de ocupare până în 30%, mai ales în prima parte a zilei. După amiaza, parcarea este aproape goală”, a explicat directorul Eltrans.

Botoşănenii care doresc să-şi lase maşinile în aceste parcări, fără grija de a plăti taxa, îşi pot achiziţiona abonamente. „Eliberăm în jur de o sută de abonamente pe lună, valoarea unui abonament fiind de 125 de lei”, a concluzionat Victor Ivănescu.

Deja ai votat!