Peste 30.000 de ceri unice depuse la APIA pentru subvenţii

Luni, 17 mai, campania de depunere a cererilor unice de plată fără penalități la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Botoșani, s-a încheiat.

Pentru această campanie, în perioada 1 martie – 17 mai, au fost depuse la APIA Botoșani un număr de 30.034 cereri unice de plată pentru o suprafață de 28.4914,11 hectare.
Procentul de realizare în campania de anul acesta din punct de vedere al suprafeței solicitate pentru plată comparativ cu campania precedentă este de 99.75%.

De asemenea, reprezentanții APIA transmit fermierilor botoșăneni care nu au depus cererile unice până acum că „în conformitate cu prevederile comunitare și naționale în vigoare, Campania de primire a cererilor unice de plată continuă timp de 25 de zile, respectiv până la data de 11 iunie 2021 inclusiv, cu aplicarea de penalități de 1% pentru fiecare zi de întârziere”.

Cereri mai puține decât anul trecut

La nivel național au fost depuse au fost depuse un număr de 802.956 cereri unice de plată pentru o suprafață de 9.823.979 hectare.

Comparativ cu anul trecut, numărul a scăzut cu 24.008 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 9.041 ha.

„Avem astfel confirmarea că de la an la an fermierii sunt tot mai conștienți de importanța comasării terenurilor pentru a crește productivitatea și competitivitatea pe piață.
APIA a demonstrat încă o dată că profesionalismul, forța și unitatea echipei sunt cheia succesului, iar fermierii români conectați la tehnologia actuală reprezintă viitorul unei agriculturi moderne”, se arată într-un comunicat APIA la nivel național.

Anul trecut, în județul Botoșani, au fost depuse 31.777 de cereri pentru o suprafață de 286.638 de hectare, în scădere prin comasarea suprafeței.

„Anul acesta cererile au scăzut cu puțin pentru că fermierii cu pământ mai puțin sau bătrânii de obicei dau în arendă la societățile mai mari”, a precizat Zvetlana Durnea, Şef Serviciu Măsuri Specifice.

 

Deja ai votat!