Spirt din urgenţe băut de beţivi

Dacă băuturile alcoolice se scumpesc tot mai mult, unii beţivi găsesc soluţii pentru a se adapta demonstrând cât pot fi de inventivi. Un exemplu în acest sens este şi un bărbat care a ajuns, în timpul nopţii de sâmbătă, la Urgenţe, pus pe scandal. Acesta a fost adus la spital cu o ambulanţă, însă odată ajuns a început să fie tot mai agresiv verbal cu cadrele medicale. „A cerut un pahar cu apă, apoi a fost nemulţumit că i s-a părut că are ceva paharul de plastic. Continua să ţipe şi să facă scandal”, a relatat unul dintre infirmierii din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe.

Pentru că după examinarea medicilor de la urgenţe acesta nu avea nimic, dar pacientul continua să fie agresiv, a fost solicitată o ambulanţă pentru transportul lui la Secţia de Psihiatrie, pentru un consult de specialitate. Între timp, pentru a nu mai provoca scandal, acesta a fost dus într-un salon destinat pacienţilor non-critici, pentru a nu deranja celelalte persoane care aşteptau. Doar că acolo bărbatul a găsit ceva exact pe gustul lui, la propriu şi la figurat – un recipient în care se mai afla puţin spirt pentru dezinfecţie. În cele câteva momente în care a rămas singur acesta a băut licoarea, iar, după ce şi-a astâmpărat setea, a ieşit liniştit din salon, după care pe hol şi s-a făcut nevăzut, lăsându-le pe cadrele medicale cu fişa de prezentare şi cu un recipient gol de alcool sanitar.

Caz similar la Săveni

Oricât de ciudat ar părea, cazul nu este unul singular şi nici măcar rar. Medicii urgentişti au parte tot mai des de astfel de cazuri, în care pacienţi alcoolici vin la spital cu presupuse afecţiuni, însă profită de neatenţia personalului medical şi beau spirtul găsit prin salon, pentru tratamente, după care pleacă.
Un caz asemănător a fost înregistrat în trecut şi la Camera de Gardă a Secţiei Săveni a Spitalului Judeţean. Potrivit medicilor, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, din Săveni, a ajuns la spital acuzând dureri de stomac şi ameţeli. Acesta a fost aşezat pe un pat în camera de supraveghere, unde i s-au recoltat probe pentru analize şi a fost perfuzat. La scurt timp, însă, când medicul a decis să îi mai verifice starea de sănătate, a găsit patul gol şi nici urmă de pacient. Ca prin minune dispăruse, însă şi o sticlă în care se mai aflau câteva zeci de mililitri de spirt medicinal, folosit pentru dezinfectare la injecţii sau recoltare de analize.

Ulterior cadrele medicale au găsit sticla goală şi au realizat că bărbatul venise doar pentru a-şi satisface setea de alcool, după care s-a făcut nevăzut.

„Vorbim de un fenomen, nu de cazuri izolate”

Uneori medicii îi „citesc” pe pacienţii de felul acesta şi îi opresc înainte de a face ceva. Aşa a fost şi cazul unei femei, care mima o stare de comă pentru a ajunge la spital. Aceasta a fost adusă cu o ambulanţă, însă unul dintre medicii mai experimentaţi de la UPU a realizat că aceasta doar se prefăcea, fiind vorba de o persoană cu etilism cronic. În momentul în care i-a apropiat de buze o bucată de vată îmbibată în spirt, aceasta a deschis ochii larg şi a recunoscut că nu avea nimic, fiind ulterior trimisă la Psihiatrie. „Din păcate, vorbim de un fenomen, nu de cazuri izolate. Tot mai mulţi oameni ajung în stare gravă, cu organele sever afectate de consumul de alcool de acest fel, iar de multe ori nu se mai poate face nimic pentru ei”, a mai spus medicul urgentist.

Deja ai votat!