VW abandonat în mijlocul străzii, după ce șoferul a fost prins băut la volan

Situație neobișnuită în municipiul Botoșani, unde o mașină a rămas în mijlocul străzii de marți seară și până miercuri dimineață, după ce șoferul a fost prins băut la volan. Totul a pornit de la un apel pe 112 primit de polițiști, care erau anunțați de un tânăr că a fost șicanat în trafic, pe strada Ion Pillat, de un șofer care a virat mai apoi la stânga pe strada Tudor Vladimirescu, îndreptându-se spre intersecția cu strada Săvenilor. Un echipaj de poliție a plecat imediat pe urmele mașinii suspecte, autoturismul – un Volkswagen Passat – fiind reperat pe strada Săvenilor, în timp ce cobora spre bariera Răchiți. Șoferul a fost oprit imediat, la volan fiind un tânăr în vârstă de 35 de ani, care a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o îmbibație de 1,30 miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

„Era beat …Nu știu cum pot fi atât de inconștienți unii..Mergeam pe trotuar cu băiețelul în brațe, iar el a oprit și se certa cu alți șoferi. Apoi a pornit și mergea în zig-zag cu mașina. Doamne ferește, ți-e frică acum să mergi și pe trotuar… uite-așa dă peste tine”, a povestit o tânără, care a fost martor ocular la incident.

Conducătorul auto a fost condus ulterior la spital, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, însă după acest episod autoturismul a rămas oprit în mijlocul străzii, până miercuri dimineață. Așa se face că șoferii care s-au aflat în trafic pe acel sector al străzii au trebuit să se strecoare pe lângă VW lăsat de izbeliște. „Acolo este sens unic pe coborâre. Cred că mașina era oprită la circa un metru și jumătate de bordură, dar un autoturism se putea strecura ușor pe lângă ea”, a povestit un alt botoșănean care observat astăzi dimineață VW oprit în mijlocul străzii.

„Autoturismul a rămas așa întrucât în zonă erau oprite și alte mașini. Proprietarul autoturismului a fost contactat în cursul dimineții de astăzi (n.r. – miercuri, 19 mai a.c.) și i s-a pus în vedere să îl mute”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!