Exercițiu de amploare organizat de ISU. Zeci de echipaje trimise la Răchiți

Mai multe echipaje de pompieri, ambulanțe, dar și mașini de intervenție de la poliție și jandarmi, participă joi seară la un exercițiu de amploare organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani. Aplicația a început la ora 20 și are loc la o fabrică de prelucrare a lemnului și metalului din comuna Răchiți, dar și în zonele adiacente acesteia.

„Scenariul presupune producerea unei explozii în interiorul silozului de rumeguș, urmată de un incendiu care se extinde la depozitul de cherestea și uscător. Exercițiul urmărește testarea capabilităților de intervenție și de răspuns a forțelor implicate, precum și viabilitatea procedurilor și planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuții în managementul tipurilor de risc”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul ISU Botoșani.

În cadrul exercițiului sunt abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la acțiunile de intervenție și înlăturare a efectelor negative ale acestora participând echipaje din cadrul ISU Botoșani, Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, UPU-SMURD, Direcției de Sănătate Publică, dar și angajații fabricii.

„Cetățenii care locuiesc în apropierea fabricii trebuie să știe că este vorba de un exercițiu, iar siguranța acestora nu este pusă în pericol”, a adăugat Dorina Lupu.

 

Deja ai votat!