spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea a primit o nouă somaţie. Trebuie să achite în 10 zile...

Municipalitatea a primit o nouă somaţie. Trebuie să achite în 10 zile peste 200 de mii de euro (video)

Primarul Cosmin Andrei a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că municipalitatea a mai primit o nou somaţie din partea Termica. În document se arată că primăria trebuie să achite, în termen de 10 zile, în solidar cu Modern Calor, 297.000 de euro constând în contravaloarea lipsei de folosinţă aferente ultimelor 36 de luni pentru suprafeţele ocupate din imobilele clădiri puncte termice care sunt în proprietatea lichitadorului defunctei Termica.

„Modern Calor, în modernizarea sistemului de termoficare publică are o serie de instalaţii care sunt în punctele termice în acest moment pentru care lichidatorul solicită calculul chiriei. De această dată ni se solicită o conformare voluntară, altfel va fi deschis un proces şi în urma acestui proces putem fi executaţi silit”, a declarat primarul.

Acesta a adăugat că somaţia a fost primită zilele acestea. „Ne vom apăra în instanţă şi pentru această executare, la fel cum am făcut-o şi pentru celelalte două pe care le-am primit. Etapa în care suntem astăzi pentru celelalte două executări silite constă în faptul că am depus în instanţă solicitare pentru suspendarea executării o dată motivat de faptul că suntem o instituţie publică şi avem acest drept conform Ordonanţei 22, care ne dă un termen de 6 luni de graţie la executare şi a doua oară altă contestaţie, unde solicităm suspendarea la executare până la judecata pe fond a procesului, pentru că acest proces nu este finalizat şi avem posibilitatea să câştigăm în instanţă şi astfel să scăpăm de acestă executare silită”, a declarat Cosmin Andrei.

Edilul va discuta și cu Constantin Lulu Dascălu, lichidatorul societăţii Termica.Îl voi invita pe lichidator, dacă va dori să discute, pentru o eventuală eşalonare la plată, dacă va fi cazul”, a mai spus primarul.

Somaţie înaintată pe 5 mai

Urmare proceselor câştigate de lichidatorul Termica, pe 5 mai, municipalitatea a fost somată de către Cabinetul executorilor judecătorești Carmen Șfaițer – Sorin Gavriliuc să plătească 89.927.229 de lei, din care 40.102.000 de lei reprezentând debitul, 48.909.000 de lei dobânda calculată din 2010, 895.815 de lei cheltuieli de executare silită şi 19.500 de lei, cheltuieli de judecată.

O altă solicitare vizează suma de 9.329.000 de lei, reprezentând chiria aferentă spaţiilor folosite de Modern Calor pentru instalaţii, din punctele termice. Dintre cei 9.329.000 de lei, 6.512.775 de lei reprezintă debitele aferente folosirii spaţiilor, 8.890 de lei – cheltuieli de judecată, 2.709.000 de lei dobândă legală.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...