Cireșe pe tarabele din pieţele Botoşănene

Cireşele au ajuns şi pe tarebele pieţelor din Botoşani. Nu sunt cireșe de mai autohtone, pentru că vremea e un pic întârziată, ci sunt cireșe aduse din Grecia. Comercianții spun că prețul a fost mult mai mare, dar între timp a mai scăzut ajungând acum la 35 de lei. „A fost și 100 de lei, 80 de lei, 65 de lei, 50 de lei, iar de săptămâna asta au scăzut la 35 de lei kilogramul”, a spus o persoană care avea cireșe la vânzare.

Cât despre clienții aceasta a mai spus că „sunt mulți care cumpără și de 5 lei, de 10, de 20 sau de 25 de lei, dar sunt care cumpără și în cantități mai mari. De exemplu, zilele trecute un domn a cumpărat 6 kilograme, o lădiță întreagă”.

În ceea ce privește prețurile la căpșuni acesta sunt mai mici. Cele mai scumpe căpșuni sunt 11 lei kilogramul, iar cele care nu sunt atât de proaspete și nu arată foarte atractiv sunt mai ieftine, în jur de 9 lei kilogramul.

Prețurile fructelor din piețele botoșănene, în general, sunt ridicate. De exemplu, un kilogram de caise dulci, aduse din Grecia, vor costa aproximativ 15 lei, nectarinele 12 lei, iar strugurii în jur de 15-16 lei kilogramul.

Deja ai votat!