Firme amendate din cauza lucrărilor pe străzi. Restricții instituite fără acordul Poliției

Mai multe firme care execută diverse lucrări pe străzile municipiului au fost amendate de polițiștii rutieri, din cauza neregulilor. Sancțiunile au fost aplicate după ce, timp de două zile, în perioada 19-20 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității lucrărilor la partea carosabilă, a drumului public și pentru verificarea respectării de către societățile care execută astfel de lucrări a obligațiilor legale de semnalizare corespunzătoare. În total au fost verificate 33 de străzi și alei din municipiul Botoșani, fiind identificate 16 lucrări la partea carosabilă, iar la patru dintre acestea au fost constatate nereguli.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier în valoare de peste 9.000 de lei, dintre care trei pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor la drumul public și trei pentru instituirea de restricții de circulație pe drumul public fără avizul poliției rutiere”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

De asemenea, au fost transmise trei informări către administratorul drumului public pentru remedierea deficiențelor de semnalizare rutieră constatate de polițiști.

Polițiștii spun că astfel de activități vor fi desfășurate și în perioada următoare.

 

Deja ai votat!